Om Kamille Blomst

Hej jeg er Kamille, jeg er designer og skaber hos Kamille Blomst, hvor jeg udarbejder linoleumstryk og kunstplakater.

 

Mine største inspirationer kommer hovedsageligt fra den naturlige verden her på jorden, men mit arbejde indeholder også personlige digte fra de energier, der kan fortælles med ord.

 

Alle mine tryk og kunstplakater hos Kamille Blomst starter med en skitse som jeg arbejder for at sammensætte med kontrast, tekstur eller farve, der vil fungere godt på et tryk eller en plakat.

Jeg elsker at se ideerne inde i mit hovede komme gradvist til live i de forskellige processer, såsom inden jeg udskærer designet på linoleumspladen med specielle værktøjer. Eller om det er akvarelfarven, kridtfarven eller bare blyantstregen, der sammenfletter sig på papiret.

 

 

OM PROCESSEN AF MINE LINOLEUMSTRYK

 

Alle mine linoleumstryk er lavet med tryksværte på papir af høj kvalitet.

Hver udgave er omhyggeligt håndtrykket, underskrevet (og nummereret, hvis begrænset udgave)

Så der er små variationer, og to er ikke ens – du vil eje eller forære en helt unik original. - At skille papiret fra linoleumspladen for at afsløre det første tryk mister aldrig sin begejstring.

 

Når du udskærer linoleumspladen, skærer du områder som du ikke ønsker at vise, og efterlader områder med struktur og mønster. Særligt detaljerede områder kan tage dage at udskære, men det er en afslappende proces.

 

Jeg skaber linoleumstryk på egen hånd og bruger linoleumssværte i høj kvalitet for at sikre, at dine tryk har levende og lysfaste farver. Linoleumssværten presses ud på en plexiglasplade, der blandes eventuelt med andre farver for at opnå det ønskede farvevalg. Derefter rulles linoleumsmotivet på med en sværterulle. Et ark papir placeres dernæst omhyggeligt ovenpå.

Herefter trykkes linoleumsmotivet på papiret igennem en grafikpresse, eller med håndholdt knobblepres fordeles det for at overføre motivet til papiret. Til sidst ligger tørretiden i vente.

 

Færdige tryk hænges enkeltvis op på tørresnoren med en lille tøjklemme.

Når de er tørrer (hvilket kan tage lang tid med oliebasseret tryksværte) undersøger jeg hvert tryk for at kontrollere kvaliteten. De, der klarer testen bliver signeret (limited edition bliver nummereret).

 

For at vide mere om procesudviklingen, kan du tjekke afsnittet BLOG øverst til højre på siden. Der findes fotos og beskrivelser af, hvordan jeg arbejder.

 

De tryk, der er limited edition findes i begrænset udgave. Når det begrænsede antal af udgaven er

solgt, fremstilles der ikke flere af den slags.